Fudbaleri Borca uspešno su otvorili novu sezonu. U prvih šest kola zabeležili tri pobede, dva nerešena rezulatata i jedan poraz.

           Evo rezulatata prvih šest utakmica:

Žitište:

Begej - Borac 0:0;

Starčevo:

Borac - Polet (Idvor) 4:1;

Kovin:

Radnički - Borac 3:3;

Starčevo:

Borac - Vojvodina (Perlez)  2:1;

Banatski Karlovac:

Proleter -  Borac 4:1;

Starčevo:

Borac - Rusanda (Melenci)   4:2

            U prvom kolu Borac je gostovao timu Begeja u Žitištu. U prvom poluvremenu gostujuća ekipa bila je znatno bolja, ali nije uspela da iskoristi 3-4 izuzetne prilike za pogodak. Treba istaći da u 20. minutu utakmice sudija nije dosudio klasičan kazneni udarac za tim iz Starčeva. U  drugom poluvremenu  viđena  je ravnopravnija igra na terenu kada je domaća ekipa  propustila nekoliko prilika za pogodak. U 82. minutu Borac ostaje sa igračem manje pošto je, zbog drugog žutog kartona,  Danilo Petković isključen iz igre. Na kraju, sačuvan je jedan bod sa ovog teškog gostovanja.

            U drugom kolu ekipa  Borca ugostila je na Opštinskom stadionu u Starčevu tim Poleta iz Idvora. Domaća  ekipa se predstavila u znatno boljem izdanju i bila znatno kvalitetniji tim tokom utakmice. Na prvi pogodak se čekalo do 23. minuta kada se Gigović najbolje snašao i doveo svoj tim do  prednosti od 1:0. I pored nekoliko prilika za Borac, rezultat se do poluvremena nije menjao. U nastavku meča domaća ekipa nastavlja u istom ritmu, a plod takve igre je i pogodak  Filipa Đurkovića u 59. minutu, za vođstvo od 2:0. U 79.  minutu Miloš Marković  postiže pogodak za 3:0, a u 84.  minutu mladi i veoma dobri Dimitrije Jankulov postiže pogodak za ubedljivih 4:0 za Starčevce. Čast gostiju spasao je Mihajlo Kovačević pogodkom u 85. minutu, za konačnih 4:1 za domaće.

            U trećem kolu  Borac je gostovao u Kovinu ekipi Radničkog. Sve je dobro počelo po gostujuću ekipu pošto je  veoma dobri Filip Đurković već u 7. minutu postigao pogodak, posle jedne kontre, za vođstvo Borca. U 22. minutu Radnički stiže do izjednačenja posle dosuđenog kaznenog  udarca. Do poluvremena rezultat se nije menjao, iako je bilo prilike za to na obe strane. U 58. minutu dosuđen je jedanaesterac za tim iz Starčeva, a uspešan  sa bele tačke bio je Gigović, za  vođstvo gostujuće ekipe od 2:1. U 76. minutu Kovinci stižu  do izjednačenja od 2:2. U 81. minutu, posle još jednog dosuđenog penala za domaću ekipu, golman  Lapić  je uspeo  da  odbrani šut, ali je posle odbitka jedan domaći igrač smestio loptu u mrežu pa je Radnički ipak stigao  do vođstva od 3:2. Na kraju je pravda  zadovoljena nakon što  je Uroš Lukić u 88, minutu postigao pogodak za konačnih 3.3. Treba napomenuti da veoma slabi sudija Filip Dimitrijevski nije u 67. minutu dosudio očigledan kazneni udarac za Borac. 

            U 4. kolu Borac je na svom terenu dočekao Vojvodinu iz Perleza. Sve na ovoj utakmici je rešeno u prvom poluvremenu. U 12. minutu Borac je već vodio sa 1:0, a strelac je bio Ivanović. Vojvodina je izjednačila u 30. minutu, a u 44. Gigović dovodi  svoju ekipu do prednosti od 2:1. U nastavku nije bilo pogodaka i na kraju - zaslužena pobeda domaće ekipe.

            U petom kolu tim iz Starčeva je gotovao u Banatskom Karlovacu ekipi Proletera. Gostujuća ekipa se predstavila u jednom slabijem izdanju. Proleter je u prvih pola sata postigao tri gola. U 78. minutu domaći postižu još jedan pogodak za  vođstvo od 4:0. Čast gostiju spasao je Bajić pogotkom iz kaznenog  udarca u 85. minutu, za konačnih 4:1.

            U 6. kolu Borac je dočekao ekipu Rusande iz Melenaca. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. U nastavku meča prava goleada, Najpre Đurković postiže dva pogotka - u 50. i 62. minutu i Borac vodi s 2:0. Potom, u 64. minutu Bajić povisuje na 3:0, a u 78. i 82. minutu gosti postižu dva gola za 3:2. U 86. minutu domaća ekipa preko Lukića dolazi do pobede od 4:2.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top