Fudbaleri Borca posle tri uzastopna poraza zabeležili pobedu protiv  Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva

Evo rezultata poslednja četiri kola:

Vlajkovac:

Jedinstvo - Borac 3:2;

Starčevo:

Borac - BAK (Bela Crkva)  0:2;

Srpska Crnja:

Budućnost- Borac 2:0;

Starčevo:

Borac - Jedinstvo (B. K.) 6:2.

            U  7. kolu Borac je gostovao u Vlajkovcu ekipi Jedinstva. Odigrana je jedna ravnopravna utakmica. Domaća ekipa je prva stigla do prednosti  u 29. minutu, ali već nekoliko minuta kasnije, u  31. minutu, gosti stižu do izjednačenja, a strelac je Uroš Lukić posle veoma lepe akcije i još boljeg šuta sa nekih 18 metara. Do poluvremena je bilo prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao. U  nastavku meča u 63. minutu Jedinstvo stiže do nove prednosti od 2:1. Pred sam kraj susreta, u 89. minutu posle kornera za gostujuću ekipu najbolje se u kaznenom prostoru domaćih snašao Luka Đuričić i doneo novo izjednačenje od 2:2. U samom finišu utakmice, a igrao se četvrti minut sudijske nadoknade, Jedinstvo postiže pogodak za konačnih 3:2.

            U osmom kolu  Borac je na Opštinskom stadionu ugostio ekipu BAK-a iz Bele Crkve. Odigrana je najslabija utakmica u poslednjih nekoliko godina i viđena je naročito veoma slaba igra domaćeg tima. BAK je   došao do prednosti već u 15. minutu,  posle greške u odbrani Borca. Domaća ekipa je mogla do izjednačenja u prvom poluvremenu u dva navrata -  najpre preko mladog Mačkića i u samom finišu poluvremena preko Bajića koji je šutirao glavom, a lopta pogađa stativu.U drugom poluvremenu na samom startu, tačnije, igrao se 46. minut, tim iz Bele Crkve postiže još jedan pogodak i vodi sa 0:2. Do kraja utakmice Starčevci su imali inicijativu, ali sa malo povoljnih prilika za pogodak, tako da se rezultat nije menjao.

            U 9. kolu Starčevci su otputovali u Srpsku Crnju na megdan ekipi Budućnosti. Odigrana je jedna veoma otvorena utakmica dva ravnopravna protivnika. U 18. minutu Budućnost je došla do prednosti od 1:0 posle jedne veoma lepe akcije. Do poluvremena bilo je po dve-tri prilike za pogodak na obe strane, ali se rezultat ipak nije menjao. U drugom poluvremenu Borac je krenuo  nešto odlučnije ka protivničkom golu, ali rezultata nije bilo. U samom finišu utakmice domaća ekipa postiže još jedan pogodak u drugom minutu sudijske nadoknade za konačnih 2:0 za tim iz Srpske Crnje.

            U desetom kolu ekipa  Borca je nasvom terenu ugostila Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva. Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula veoma odlučno rešena da posle tri poraza u nizu zabeleži pobedu. Plod takve igre je vođstvo Borca od 21. minuta, a strelac veoma efektnog pogotka je Uroš Lukić koji je neodbranjivo šutirao i pogodio sa nekih 20 metara. Posle vođstva domaća ekipa nastavlja u istom ritmu i stvara prilike za pogodak, ali iste i promašuje. U 42.  minutu, posle jednog kontranapada gosti dolaze do izjednačenja. Da domaći tim ipak na odmor ode sa prednošću pobrinuo se ponovo Uroš Lukić posle još jednog veoma efektnog pogodka u 43. minutu. Na samom startu drugog poluvremena, u 47. minutu, domaći postižu još jedan pogodak i Borac vodi sa 3:1. Gol je postigao Gigović, koji se u listu strelaca upisao ponovo već u 54. minutu i uvećao prednost domaće ekipe na 4:1. U 58. minutu u listu strelaca se upisuje i Vanja Vuković i Borac vodi sa ubedljivih 5:1. Imala je domaća ekipa do kraja utakmice još nekoliko veoma povoljnih prilika za gol i da do vrha napuni mrežu gostiju, ali su se Starčevci ispromašivali. U 84. minutu dosuđen je kazneni udarac za Jedinstvo koji je i realizovan i rezultat je 5:2. Samo minut kasnije u listu strelaca se upisuje i Ilija Bajić, za konačnih 6:2 za tim iz našeg mesta. Ovom pobedom Borac je prekinuo seriju od tri poraza. Do kraja jesenjeg dela prvenstva preostalo je da se odigra još pet kola.

Petar Orešković

Kup: Borac “razbio“ Karlovčane

 Četvrtfinalna utakmica kupa FSP Pančevo odigrana je u sredu, 18. novembra, na Opštinskom stadionu u Starčevu. Ekipa Borca je ugostila ekipu Proletera iz Banatskog Karlovca. Domaća ekipa je tokom cele utakmice bila znatno bolja i nadmoćnija i zasluženo pobedila s veoma ubedljivim rezultatom 5:0. U prvom poluvremenu Borac je postigao tri gola, a strelac sva tri pogotka je Ilija Bajić. U nastavku meča još dva pogotka je postigao Vanja Vuković.

(Tabela: srbijasport.net)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top