okb

            Odbojkaši Borca u petak, 13. oktobra, odigrali su prvi meč u novoj sezoni pred svojim navijačima. Oni su u drugom kolu Superlige ugostili tim iz Gornjeg Milanovca, ali nisu uspeli da obraduju najvernije simpatizere, jer su pretrpeli i drugi poraz u šampionatu: Borac - Takovo 0:3, po setovima 22:25, 21:25 i 15:25.

 

              Na početku utakmice, po svemu što je viđeno, niko u Hali sportova na Strelištu nije mogao da nasluti da će gosti relativno lako odneti sva tri boda u Gornji Milanovac.

            Borac je odlično parirao raspoloženim i iskusnim igračima Takova u prvom setu. Iakop su gosti bili u prednosti, Vladimir Knežević i njegovi saigrači nisu se predali. Uspeli su da stignu i do 22:23 u prvim setu, ali za konačan preokret nisu imali snage.

            Slična slika viđena je i u drugom setu. Na krilima odlične igre Bojana Poznića i Alekse Nikolića, koji su preuzeli ulogu glavnih poentera, tim koji sa klupe predvode Vojislav Pavlović i Dušan Jović uspeo je da preuzme kontrolu nad utakmicom. Borac je vodio s 13:10 i 17:15, ali je u finišu ponovo opala koncentracija, što su iskusni gosti umeli da kazne.

            U trećem setu, od rezultata 8:8, na terenu kao da je postojao samo jedan tim - i to onaj iz Gornjeg Milanovca. Domaći igrači nisu imali rešenja za poteze rivala s druge strane mreže, a kada je bilo jasno da će sva tri boda otputovati u Gornji Milanovac, halom na Strelištu prolomio se gromoglasan aplauz. Aplauz koji je upućen momcima iz pionirske selekcije Borca, Vojkanu Lukoviću i Nemanji Joviću, koji su ušli u igru i tako debitovali pred svojim navijačima u seniorskoj selekciji.

            Tim iz Starčeva igrao je u sledećem sastavu: Nemanja Stefanović, Ivan Ćirović, Nemanja Miletić, Mihajlo Pajić, Aleksa Nikolić, Aleksa Nestorović, Stefan Fet, Vojkan Luković, Nemanja Jović, Bojhan Poznić, Vladimir Knežević, Marko Sinđelić, Igor Ninić i Saša Rajković.

            Prošlog vikenda nastavljena je prvenstvena borba za bodove u Superligi Srbije. Na žalost ljubitelja odbojke u Starčevu, ni posle tri kola nema dobrih vesti. U trećem kolu Borac je gostovao u Beogradu, gde nije imao nikakve šanse protiv razigrane Crvene zvezde.

            Starčevci su pokušali eventualno u prvom setu da budu dostojan takmac, da koliko-toliko pariraju favoritu, ali to je bilo sve. Domaći tim je u svim elementima dominirao i na kraju je zasluženo osvojio sva tri boda: Crvena zvezda - Borac 3:0, po setovima 25:19, 25:14 i 25:18.

            Tim iz Starčeva je na ovoj utakmici bio lišen pomoći Bojana Poznića, a pa treneri Pavlović i Jović nisu na raspolaganju imali kompletan tim.

            - Dobro smo započeli utakmicu. U prvom setu smo vodili sve do rezultata 10:7, ali onda je Crvena zvezda, predvođena svojim najnovijim pojačanjem iz Egipta, preuzela inicijativu i pokazala da je u ovom trenutku kvalitetniji rival. Nismo uspeli da odgovorimo na fantastičan servis domaćina i to je na kraju presudilo. Idemo dalje, moraćemo da izvučemo pouke i iz ovog poraza, da radimo još jače i bolje i da bodove tražimo u nekom od narednih duela - rekao je posle meča prvi trener starčevačkog Borca Vojislav Pavlović.

            Borac se, uz požarevački Mladi Radnik, posle tri kola nalazi na deobi pretposlednjeg i poslednjeg mesta na tabeli.

A. Živković

(Pančevac)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top