Utakmicama 15. kola završen je jesenji deo prvenstva, a Borac je na kraju zauzeo sedmo mesto na tabeli Vojvođanske lige - Istok

Evo rezultata poslednjih pet kola:

Kikinda:

ŽAK - Borac 1:3;

Starčevo:

Borac - C. zvezda (R. Selo) 2:1;

Banatsko Veliko Selo:

Kozara - Borac 6:0;

Starčevo:

Borac - Sloboda (N. K.)  4:3;

Omoljica:

Mladost - Borac 3:1.

            U 11. kolu Borac je gostovao u Kikindi ekipi  ŽAK-a. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je bila znatno nadmoćnija i mnogo opasnija po protivnički gol. Na prvi pogodak čekalo do 15.  minuta kada se posle odlične akcije gostujuće ekipe Gigović najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu i rutinski savladao golmana ŽAK-a za vođstvo Borca. I nakon postignutog pogodka Starčevci nastavljaju u istom ritmu i stvaraju prilike za pogodak, a na to se čekalo do 40. minuta kada je Uroš Lukić izašao sam pred golmana domaćih i neodbranjivo šutirao za vođstvo 2:0, što je bio i rezultat poluvremena. U drugom delu igre - ista slika na terenu. Plod takve igre je novi pogodak za Borac u 57. minutu za vođstvo od 3:0, a strelac po drugi put na utakmici je Uroš Lukić. Do kraja meča  gostujuća ekipa je propustila još 3-4 izgledne prilike za pogodak, a domaći tim je uspeo,  u 69. minutu, da postigne počasni pogodak za konačnih 1:3.

            U dvanaestom kolu  Borac je na svom terenu ugostio ekipu Crvene zvezde iz Ruskog Sela. Domaća ekipa je od samog starta utakmice nametnula svoj ritam i imala terensku inicijativu. Na prvi pogodak se čekalo do 27. minuta kada se u protivničkom šesnaestercu najbolje snašao mladi Danilo Petković i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Propustila je ekipa iz Starčeva još 2-3 prilike do poluvremena, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku susreta domaća ekipa nastavlja da ređa prilike i u 53. minutu postiže novi pogodak za vođstvo od 2:0, a strelac je Stefan Josimov. Od tog momenta i Crvena zvezda je krenula nešto odlučnije i u 58.  minutu tim iz Ruskog Sela smanjuje rezultat na 2:1. Ipak, do kraja utakmice Borac je konrolisao situaciju na terenu i nije dozvolio gostima da ozbiljnije ugroze gol domaćeg golmana, tako da su Starčevci  zabeležili novu pobedu.

            U 13. kolu ekipa  Borca je gostovala u Banatskom Velikom Selu domaćoj  Kozari. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je imala inicijativu i bila nadmoćnija. U 10. minutu sudija ove utakmice propušta priliku da dosudi klasičan kazneni udarac za Borac kada je u kaznenom prostoru domaćih oboren Uroš Lukić. U 14. minutu Kozara prvi put prelazi u polje napada i dolazi do pogotka i vođstva od 1:0. U 19. minutu domaća ekipa stiže i do drugog pogodka i vođstva od 2:0. Do poluvremena Kozara uspeva da postigne u 35. minutu još jedan pogodak i vodi sa ubedljivih 3:0, što je bio i rezultat poluvremena. U nastavku susreta gostujuća ekipa je pokušavala da stigne do počasnog pogodka, ali u tome nije uspela, dok je doma

i tim golovima u 62, 74. i 83.  minutu naneo ekipi Borca jedan od najubedljivijih poraza - od 6:0.

            U četrnaestom kolu  Borac je na svom terenu ugostio Slobodu iz Novih Kozaraca. Odigrana je jedna veoma uzbudljiva i neizvesna utakmica do samog kraja, a publika je mogla da uživa na Opštinskom stadionu u Starčevu. Na prvi pogodak na utakmici čekalo se do 40. minuta kada je Borac golom Bajića stigla do prednosti od 1:0, što je bio rezultat poluvremena. U nastavku, već na samom startu drugog poluvremena, tim iz Novih Kozaraca stiže do izjednačenja od 1:1, a igrao se 47. minut. U 59. minutu domaća ekipa stiže do nove prednosti, a strelac je Danilo Petković. U 62. minutu gostujuća ekipa dolazi do novog izjednačenja posle jednog kontranapada i rezultat je 2:2. U 73. minutu hladan tuš na Opštinskom stadionu kada je Sloboda  uspela da preokrene rezultat u svoju korist i povode sa 3:2. Domaća ekipa se nije predavala i pogodkom Ivanovića u 86. minutu najpre stiže do izjednačenja, a potom 90. minutu - erupcija oduevljenja u publici na stadionu kada mladi  Petković svojim drugim pogodkom na utakmici donosi veliku radost domaćim navijačima i pobedu Borcu od 4:3.

            U 15. kolu, ujedno i poslednjem u jesenjem delu prvenstva, odigran je lokalni derbi u Omoljici u kome je domaća Mladost ugostila  Borac. Od samog starta utakmice domaća ekipa je imala više od igre i propušta 2-3 izgledne prilike za pogodak. U 24. minutu Borac je prvi put ozbiljnije zapretio timu iz Omoljice, pa posle odlične akcije stiže do pogodka preko Bajića i vođstva od 1:0. Pred kraj poluvremena Uroš Lukić se našao u odličnoj prilici da udvostruči prednost gostujućeg tima, ali je slabo šutirao. U nastavku meča, na samom startu drugog dela igre,  Mladost posle kornera stiže do izjednačenja, a igrao se  u 47.  minut. U 53. minutu domaća ekipa stiže i do prednosti od 2:1, a u 61. minutu postiže još jedan pogodak i vodi sa 3:1. Do kraja utakmice bilo je prilike na obe strane ali se rezultat nije menjao.

            Utakmicom u Omoljici završen je jesenji deo prvenstva. Sledi zimska pauza, a prolećni deo prvenstva se nastavlja sredinom marta naredne godine, o čemu će ljubitelji fudbala biti blagovremeno obavešteni.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top