Sedamnaesti Festival akustične gitare “Gašini akordi“ održan je u subotu, 23. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu

              Festival, koji se bavi očuvanjem suptilnog zvuka žičanog instrumenta, utemeljen je u čast tragično nastradalog Dragana Dimitrijevića Gaše, ali čuva sećanje i na druge starčevačke muzičare koji nisu više sa nama poput Radeta Purkara, Pere Poljaka, Zorana Arsića, ali i na one koji sy  učestvovali na festivalu, a više nisu među živima, Olivera Mesaroša, Vlade Jovanova...

            Muzički selektor manifestacije Zoran Ilić, u najavi ovogodišnjih ”Akorda” pored ostalog, ukazao je na to da akustična gitara i dalje ima uporište i kod mladih muzičara, što je potkrepljeno prvim nastupom, kada su se predstavili mladi lavovi njegove škole ”Gitarta”. Nakon toga, svoj blok odsvirao je Saša Gambiroža, ”višestruki povratnik” na ”Gašinim akordima”, kao i jedan od prekaljenih pančevačkih kantautora, Vladimir Nedeljković Nedelja, koji je svojevremeno i svirao u bendu sa Gašom.

            Potom je svoj autorski opus predstavio Dejan Mrkalj, nakon čega je svoje tri pesme u žestokom ritmu otprašio domaći sastav ”Kreativni nered”, da bi u maestralnom stilu zavesu na ovaj izuzetan događaj spustio sjajni rok sastav ”Cenzura”. Celovečernji program prijao je publici koja je, u opštoj poplavi aktuelnog muzičkog (ne)ukusa, mogla da osveži sva svoja čula.

J. Filipović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top