Naši folkloraši završili su godinu sada već tradiconalnim koncertom pod nazivom “Korakom tradicije“ na kome su ove godine ugostili izvođački ansambl Kulturno umetničkog društva “Branko Cvetković“ iz Beograda, sa kojim imaju i više nego prijateljski odnos što zbog zajedničkog umetničkog rukovidoca Branislava Živkovića, koji radi u oba ansambla, što zbog prijateljstva koji sada već dele igrači između sebe .

              Dana 29. decembra sala Kulturnog centra u Pančevu bila je puna, u prilog tome govori i podatak da su se za ovaj koncert prodavale karte i za stajanje.

            Koncert je otvoren “Igrama iz Gruže“ u izvedbi veteranskog sastava KUD-a “Neolit“, a zatom su na scenu stupili gosti sa “Igrama iz Vranjskog Pomoravlja“ koreografa Dejana Milisavljevića. Dečiji ansambli iz Starčeva predstavili su se “Igrama iz Pirota“, “Igrama Krivog Vira“, “Igrama iz Leskovca“, dok je omladinski ansambl “Neolićana“ za ovu priliku izveo “Igre Binačke Morave“ i “Vlaške igre“.  Premijernu izvedbu imali su gosti, “Igre iz Mačve“ koreografa Dragomira Vukovića po prvi put su izvedene baš ovom prilikom. Po prvi put nastup su ubeležili i dečiji ansambli KUD-a “Neolit“, odseka u Banatskom Brestovcu,  i za ovu priliku odigrali su “Splet igara iz Starčeva“ i “Splet igara iz centralne Srbije“.

            Treći put na scenu stupili su gosti sa “Igrama iz Dimtirovgrada“, a onda je usledila završnica koncerta  gde je dečiji ansambl odigrao na bis “Leskovačku bugarku“, a gosti i omladinski ansambl KUD-a “Neolit“ zajedničkim snagama odigrali su “Staroseosko oro“. Aplauzi publike trajali su sve vreme tokom bisa.

            Nakon ovog koncerta “Neolićani“ su otišli na pauzu. Prva proba u novoj godini održana je 19. januara i starčevački folkloraši pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u ustaljenim terminima utorkom i petkom od 18 sati u maloj sali Doma kulture.

P. A.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top