Izložba slika Zvonka Glavića, akademskog slikara iz Beograda, otvorena je u četvrtak, 22. februara. Zvonko Glavić je rođen 1961.godine u Prizrenu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na smeru konzervacija i restauracija slika u klasi prof. Radomira Samardžića. Izlagao je samostalno i grupno više puta. Učesnik je brojnih likovnih kolonija. Za svoj umetnički rad je bio više puta nagrađivan. Član je ULUS-a.

               Publika u Starčevu  mogla je da se upozna sa opusom ovog autora kroz ciklus slika koje dočaravaju arhitekturu i pojave koje čine puls grada, a rađene su u tehnikama ulje i akril na platnu. Na otvaranju, nešto više o izložbi rekao je Svetozar Mirkov, vajar:

            - Iza ovih na prvi pogled dopadljivih motiva nalazi se jedna vrlo skrupulozna i čvrsta konstrukcija slike. Zvonko se vrlo vešto bavi osnovnim elementima kompozicije, vertikalama i horizontalama, ritmom slike. On to vrlo vešto ublaži bojom ili iznenadnom pojavom npr. nekog stabla sa razgranatom krošnjom koja prikriva tu čvrstu konstrukciju na kojoj on gradi sliku - objasnio je Mirkov.

            Autor je o izloženim radovima rekao:

            - Gradski pejzaž me najviše privlači zbog strukture sa kojom mogu da se igram na slici kad su u pitanju kuće, zgrade, saobraćajni znakovi i slično. To sve može lepo da se kombinuje i postigne neka interesantna priča - pojasnio je Glavić.

            Izložbu se može pogledati do 17. marta.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top