Već smo pisali o tome da je deonica Pančevačkog puta, “kičme“ saobraćaja u našem mestu, u visini priključenja iz pravca Ulice Nikole Tesle (kod “Lolinice“), saobraćajna “crna tačka“. Usled sve učestalijih saobraćajnih nesreća, pa i sa najtežim posledicama, Mesna zajednica Starčevo se više puta obraćala Odeljenju za saobraćaj Gradske uprave i upravitelju puta JP-u “Urbanizam“.

            Na toj lokaciji najpre je obeležen pešački prelaz, a potom je postavljen usporivač saobrađaja tzv. ležeći policajac. Međutim, usled pucanja zidova na kućama u neposrednoj okolini, izazvanih vibracijama koje su nastajale prolaskom teških vozila, “ležeći policajci“ su uklonjeni, a formirana je zona usporenog saobraćaja sa ograničenjem od 30 kilometara na čas. To, naravno, poštuje mali broj vozača. Epilog je svakodnevni stres onih koji prelaze ulicu na tom mestu, a u pitanju je, između ostalog, veliki broj dece koja tuda  idu u školu. Sve to kulminiralo je krajem prošle godine kada je na pešačkom prelazu usmrćena naša sugrađanka Zora Cvjetićanin. Odmah je mesna uprava intervenisala urgencijom Odeljenju za saobraćaj, koje je, ovaj put, rešavanje problema “kod Lolinice“ postavilo pred višu instancu - Komitet za bezbednost saobraćaja.

            - Na poslednjem sastanku gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja, održanom polovinom marta, na inicijativu MZ Starčevo, raspravljali smo o problemu koji je već dugo prisutan na raskrsnici ulica Nikole Tesle i Panevački put - kaže za naš list Predrag Živković, predsednik ovog tela i dodaje - Usled povećanog intenziteta saobraćaja i sve većeg broja vozila na ovoj lokaciji, koja je posebno važna za meštane naselja Šumice, primetan je i veći broj saobraćajnih nezgoda koje su nažalost imale fatalne posledice. Zato smo doneli odluku da, kao predlog za poboljšanje stanja bezbednosti u saobraćaju, na ovoj lokaciji bude postavljen semafor koji će omogućiti pešacima da bezbednije pređu glavni put u Starčevu - ističe Živković.

            Ono što predstoji jeste obezbeđivanje sredstava iz gradskog budžeta za semaforizaciju ovog poteza, a očekivanja su da se na to neće dugo čekati. Odluka je tu.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top