Ragbisti Borca, u kombinaciji sa decom iz pančevačkog Dinama, učestvovali su na međunarodnom turniru u Zenici (BiH). U konkurenciji od 750 dečaka i devojčica ostvareni su zapaženi rezultati. Petlići su osvojili nezvanično prvenstvo Balkana, pioniri su bili četvrti, kadeti treći, a juniori drugi. Jedna od naboljih petlića u Srbiji, Dunja Popović iako se se povredila, bila je zvezda turnira jer je postigla šest eseja. Primila je častitke lično od drugog čoveka evropskog ragbija Kristijana Dalina.

           I danje se radi na poboljšanju uslova na ragbi terenu Opštinskog stadiona i završetku osvetljenja. Iako su sredstva ograničena, svi se trude da se ovaj prostor što više uredi. Pored lokalnih i gradskih vlasti, pomažu i lokalniu ugostitelji, pa je tako Vladimir Kovačević pomogao odlazak u Zenicu pripremom hrane za mlade ragbiste.

            Škola ragbija je veoma aktivna. Borac sada ima novog trenera ženske sekcije kluba. U pitanju je Ana Marija Škiljo, koja se posvetila promociji ragbija, a u Klubu se nadaju da će  ona biti i prvi selektor ženske reprezentacije Srbije u ragbiju.

            Nedavno je na Trgu neolita održana i promocija ovog sporta. Uz druženje, muziku i igru deca u Starčevu su imala priliku da se upoznaju sa  rekvizitima ragbija i da zaigraju sa članovima Borca i tako osete i samu igru. Pauze su koristili za grickalice i osveženje sokićem kao i čokoladicama, da im zaslade zabavu. Članovi kluba su odgovarali i na sva pitanja koja su deca radoznalo postavljala. Za one koji žele da se priključe, treninzi su ponedeljkom, sredom i petkom u 19 sati.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top