Četvrti "Ex Yu Rock fest" biće održan u subotu uveče 30. juna uz nastupe Crvene jabuke, Hladnog piva, Pekinške patke i Zemlje gruva na stadionu FK "Borac" u banatskom mestu Starčevo, nedaleko od Pančeva.

Glavne zvezde ovogodiđšnjeg "Ex Yu Rock festu" biće sarajevsko-zagrebačka Crvena jabuka frontmena Dražena Žerića-Žere poznata po pop-rok klasicima kao što su "Bježi kišo s prozora", "Tamo gdje ljubav počinje", "Nekako s' proljeća", "Tuga ti i ja", "Dirlija"...

"Budite svjedoci promocije zdrave pameti, ironije, zafrkancije i energije", saopštavaju pred dolazak u Starčevo momci iz zagrebačkog Hladnog piva koje će svirati pregršt starih hitova, ali i pesama sa još uvek aktuelnog CD albuma "Svijet glamura" (2011), sa koga su singl/spotovi "Ezoterija", "Fotoaparat" i "Može".

Pioniri jugoslovenskog i srpskog panka novosadska Pekinška patka zapržiće publici klasike kao što su "Poderimo rok", "Bela šljiva", "Biti ružan, pametan i mlad", "Bila je tako lijepa", a tu je i povratnički singl "Un ano de amor" (2010).

Na "Ex Yu Rock festu" nastupiće (20:30-21:30) trenutno jedan od najperspektivnijih bendova na srpskoj muzičkoj sceni Zemlja gruva, čija je specifičnost raznolikosti muzičkih stilova i prepoznatljiv zvuka duvačke sekcije, kao i čak tri pevača: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan. Znate ih po pesmama "Najlepše želje", "Nisam znala da sam ovo htela", "Da bi nam"...

Pretprodaja ulaznica kreće 0d 5. juna po ceni od po 400 dinara, dok će na dan koncerta koštati 500 dinara. U Pančevu će se moći kupiti u Turističkoj organizaciji Pančeva (u parku, preko od Opštine, tj. preko od Kofi šopa), u Starčevu u biblioteci Doma kulture i u MZ Starčevo, a najverovatnije i u Beogradu na blagajni Doma omladine.

Pre festivala u Starčevu biće organizovana "Gitarijada neolita", na kojoj je 2. jun predviđen kao takmičarski, a bend koji pobedi dobiće priliku da nastupi na "Ex Yu Rock festu". Rok za prijavu bendova iz svih delova Srbije ističe 15 maja. Više informacija:
http://www.facebook.com/groups/274946179258723/

Satnica Ex Yu Rock festa 30. juna, stadion FK Borac, Starčevo

19:15 Bend pobednik "Gitarijade neolita"

20:15 Zemlja Gruva

21:45  Crvena jabuka

23:15 Pekinška patka

00:30 Hladno pivo

SERVISNE INFORMACIJE

Dolazak na stadion: kako stići do Starčeva - za one koji na Ex Yu Rock fest dolaze iz pravca Beograda najbolje je doći javnim prevozom. Polasci iz Beograda za Pančevo su česti i sa Glavne stanice BAS i sa Dunav stanice. Sa BAS-ove stanice možete koristiti polaske za Pančevo, Kovin i Vršac. Sa Dunav stanice su polasci samo za Pančevo. Od Pančeva do Starčeva se putuje 15-tak minuta AUTOBUSOM broj 14! Izlazak je u centru Starčeva. Od centra do Stadiona ima nekoliko minuta hoda. Polasci autobusa u povratku su ka Pančevu i Beogradu, Ivanovu i Banatskom Brestovcu od 12, 01, 02 i 03 časa. Cena karte je uobičajena.

VREMENSKE PRILIKE:

TRIBINE STADIONA SU POKRIVENE, tako da i u slučaju kiše - nema brige. Na tribine može stati 2.500 ljudi.

BEZBEDNOST:

Pored odreda policije, za bezbednost se brine i 50-tak profesionalnih redara i volontera. U protekle dve godine nije bilo ni jednog incidenta.

ŠTA SE SME UNETI A ŠTA NE u stadionski prostor:

Hrana i piće se ne smeju unositi i biće oduzeti na ulazu. Unutar stadionskog prostora obezbeđena je hrana i piće. Amaterski fotoaparati su dozvoljeni. Nikakvo oružje niti bilo kakvi opasni predmeti ne smeju se unositi.

BANKOMAT:

U Starčevu je instaliran bankomat Poštanske štedionice i nalazi se u centru naselja.

PARKING:

Preporuka je da se na koncert dođe javnim prevozom. Prostor oko Stadiona biće zatvoren za saobraćaj. Ukoliko ipak dolazite automobilom, parkirajte dalje od stadiona. U centru postoje dva obeležena parkinga koja mogu da prime tridesetak vozila.

http://www.facebook.com/groups/46164931810/

Tagged under

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top