noc1

            Prva Noć muzeja u našem mestu održana je u četvrtak, 19. maja, u sklopu Nacionalne nedelje muzeja u Srbiji. Manifestacija je trajala od 19 do 23 sata i privukla je veliki broj posetilaca.

 

            Program je započeo nastupom  učenika Muzičke škole “Jovan Bandur“ iz Pančeva, odnosno isturenog odeljenja ove škole u Starčevu. Na bini na Trgu neolita petnaest mladih, talentovanih Starčevaca, učenika prvog i drugog razreda, predstavilo se brojnoj publici koja nije štedela dlanove za pokazano umeće mladih muzičara.

noc2

            Na scenu su prvo izašli tamburaši Viktor Ramadanović i Mateja Starčev iz klase profesora Miloša Avramovića. Kompozicije na violini su izvele Lola Marčetić, Una Gavrilov, Neda Kostić, Sara Latković, Hana Ćirković i Sara Mijajlović iz klase profesorke Ester Krstić. Na gitari su svirali Sergej Gorunović, Boris Draguša i Anđela Popadić iz klase profesora Oskara Ereša. Sa tri kompozicije na klaviru predstavio se David Vuković iz klase profesorke Anđele Buvač. U završnici ovog nesvakidašnjeg koncerta nastupili su harmonikaši Marko Vranješ, Viktor Savić i Nemanja Vučetić iz klase profesora Nemanje Grujičića.

noc3

            Nakon završenog muzičkog programa, otvorena su vrata starčevačkog muzeja za sve ljubitelje istorije i starina. Veliki broj posetilaca, a među njima i znatan broj dece, obišao je stalnu postavku “Starčevo kroz vekove“, izložbu fotografija “Starčevo iz vazduha“ i repliku neolitskog naselja u dvorištu Muzeja.

noc4

            Lepo vreme omogućilo je da se kompletan program prve Noći muzeja u Starčevu u potpunosti realizuje onako kako je zamišljen na zadovoljstvo postilaca, učesnika i organizatora.

noc5

M. Jovišić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top