All for Joomla All for Webmasters

KAFENISANJE U ĐERMU

  • Mirjana Simijonović, naša sugrađanka Da idemo samo napred...

                Ekskluzivni gost prepoznatljive rubrike tekućeg broja “Starčevačkih novina“ je Mirjana Simijonović (devojačko Kalkan), rođena je 1957. godine u Pančevu, od roditelja Savke i Miće, uz još starijeg brata Boška. Odrastala je u Banatskom Novom selu, gde je i završila osnovnu školu, a potom i hemijsku školu u Pančevu.

Detaljnije

STARČEVAČKE BRAZDE

  • Aktuelno: Uzgoj lubenica i dinja

                Nema ništa ukusnije, slađe, ali i zdravije što nas može leti rashladiti od lubenica i dinja. S jedne strane sadrže visok procenat vode (do 90%) i malu količinu šećera, a s druge strane bogate su vitaminima i mineralima. Vredi istaći da dinja ima visok sadržaj kalijuma (smanjuje krvni pritisak) i vlakana (pomažu varenju i probavi), dok lubenicu karakteriše prisustvo likopena (snažan antioksidans, daje joj crvenu boju) i citrulina (smanjuje krvni pritisak, relaksira i smanjuje bol u mišićima). 

Detaljnije

STARČEVAČKE NOVINE IMPRESUM

12 November 2018

Glasnik Udruženja građana
Kreativni kulturni klub
Informator MZ Starčevo

Osnivač & dizajn
Petar Andrejić

Uređuje Redakcijski kolegijum:

Petar Andrejić (glavni i odgovorni urednik), Jordan Filipović, Goran Milošević, Violeta Jovanov - Peštanac,  Predrag Stanković, Jelena Jovanović; Dalibor Mergel, Maja Kuzmanov (kultura, mladi), Petar Orešković (sport), protojerej Zoran Maletić (crkva), Darko Ješić (poljoprivreda)

Tehnički sekretar
Emilija Ivošević

Dopisnik
Vinko Rukavina (Zagreb)

Foto
Goran Milošević

Adresa
Moše Pijade 12, Starčevo 26232

Web:
www.starcevo.org.rs

Telefoni
013/631-144 (tel/faks), mobilni: 063/565-752

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

STARČEVAČKE novine prvi put su izašle juna 1994. godine.

Upisane su u Registar štampanih medija pod brojem: NV000434 CIP - Katalogizacija u publikaciji NBS, Beograd 352(497,113)

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…